Pentagon: Odlučili smo

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 08:00

Pentagon: Odlučili smo

Vašington -- Portparol Pentagona Pat Rajder izjavio je da će se ukrajinski piloti za avione F-16 obučavati na lokacijama u Evropi.

"Ali kada je reč o tome ... kada će ta obuka početi, kako će ti mlaznjaci biti obezbeđeni, ko će ih obezbediti, mi nastavljamo da radimo sa našim međšunarodnim partnerima na tim pitanjima", rekao je Rajder, objavljeno je na sajtu američkog Ministarstva odbrane.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima Rajdera, SAD će biti uključene u pomoć u obuci ukrajinskih pilota.

Predstavnik Pentagona je dodao da obuka i eventualni transfer aviona F-16 Ukrajini imaju za cilj podršku srednjoročnim i dugoročnim potrebama odbrane te zemlje, a neće biti relevantni za najavljenu kontraofanzivu protiv ruskih trupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.