Patrušev: Kijev spreman da uvuče zemlju u vojnu avanturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 16:03

Patrušev: Kijev spreman da uvuče zemlju u vojnu avanturu

Ukrajina bi mogla da izvede provokacije uz podršku SAD, i uz pogibiju svojih vojnika i gubitak vojne opreme, s ciljem pokretanja vojnih akcija protiv Krima, izjavio je danas sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

"Uz podršku Vašingtona, Ukrajina sve češće govori o planovima za uspostavljanje kontrole nad teritorijom Krima koristeći silu, a nova strategija vojne bezbednosti Kijeva jasno određuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusiju kao neprijatelja", rekao je Patrušev na sastanku u Sevastopolju na kojem se govorilo o očuvanju nacionalne bezbednosti Krimskog poluostrva, a prenosi ruska agencija Tass.

Kijev je, prema njegovim rečima, spreman da uđe u vojnu avanturu.

"Dok koketira sa novom američkom administracijom, Kijev je spreman da uvuče zemlju u novu vojnu avanturu, bez obzira na dalje pogoršanje ekonomske situacije u zemlji", poručio je Patrušev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.