Patrijarh Teofil III: Priznajemo Ukrajinsku pravoslavnu crkvu na čelu sa mitropolitom Onufrijem

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Teofil III: Priznajemo Ukrajinsku pravoslavnu crkvu na čelu sa mitropolitom Onufrijem

Jerusalimski patrijarh Teofil III je tokom sastanka sa mitropolitom minskim i zaslavskim Pavlom u Svetoj zemlji izjavio da u Ukrajini priznaje samo jednu crkvu, a to je Ukrajinska pravoslavna crkva na čelu sa mitropolitom Onufrijem, saopšteno je na sajtu Moskovske patrijaršije.
Patrijarh Teofil III je rekao da je, prema rečima svetih otaca, raskol najteži greh protiv „Božanske ljubavi, koja je u osnovi crkvenog jedinstva“. Mitropolit Pavle zahvalio je jerusalimskom patrijarhu zbog njegovog čvrstog stava u zalaganju za jedinstvo pravoslavlja. Sastanku su prisustvovali i šef Ruske duhovne misije u Jerusalimu arhimandrit Aleksandar (Jelisov), članovi misije i predstavnici grupe hodočasnika s kojima je mitropolit Pavle doputovao u Svetu zemlju. To je prva zvanična izjava patrijarha Jerusalimske pravoslavne crkve povodom crkvenog raskola u Ukrajini. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.