Par iz SAD optužen za urotu zbog plana da otkriju podatke Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2022, 23:08

Par iz SAD optužen za urotu zbog plana da otkriju podatke Rusiji

Američko ministarstvo pravosuđa optužilo je bivšeg časnika američke vojske i njegovu suprugu zbog navodnog planiranja da Rusiji otkriju osjetljive zdravstvene podatke o vojnim pacijentima. Jamie Lee Henry, bivši bojnik i njegova supruga, doktorica Anna Gabrielian, anesteziologinja, optuženi su u vezi sa zavjerom za koju Ministarstvo pravosuđa kaže da je započela u avgustu i bila povezana sa ruskom invazijom na Ukrajinu. Ministarstvo pravosuđa skinulo je 29. septembra pečat s optužnice koja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

OPTUŽEN BIVŠI AMERIČKI MAJOR Rusima davao podatke o o vojnim pacijentima

Izvor: Blic, 30.Sep.2022, 00:35

Protiv bivšeg američkog majora Džejmija Lija Henrija i njegove supruge anesteziologa podignuta je optužnica zbog sumnje da su odavali izuzetno poverljive zdravstvene podatke Rusiji o vojnim pacijentima, saopštilo je danas ministarstvo pravde SAD.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.