Papijon iz Ukrajine najlepši pas na manifestaciji, nagradjen i pas iz Leskovca

Izvor: JUGpress.com, 01.Maj.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papijon iz Ukrajine najlepši pas na manifestaciji, nagradjen i pas iz Leskovca

VRANJE

Na 9.Međunarodnoj izložbe pasa svih rasa, koja je 1. maja održana u Vranju, pobednik svih kategorija je Papijon iz Ukrajine, star 4,5 godine. Reč je o jednom od najtrofejnijih pasa Ukrajine u toj rasi.

Najlepši mladi pas izložbe je Rotvajler  iz Leskovca.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << super finalu, mladi SUPRIME BIS je Američki koker španijel iz Vladivostoka, a zreli SUPRIME BIS je Aljaski malamut iz Ukrajine.

Na Međunarodnoj izložbi pasa, koja je dveti put održana u Vranju, bile su 102 rase. Učestvovalo je 330 pasa iz 23 zemlje sveta

Manifestaciju je otvorio Ratibor Cekić, delegat Kinološkog saveza Srbije koji je svim učesnicima poželeo uspeh.

Predsednik KD „Švrća“, Mića Mladenović izrazio je zadovoljstvo odzivom, brojem učesnika, kvalitetom pasa i sudijskim žirijem. On je podsetio da su pripreme krenule onog trenutka kada je završena prošlogodišnja izložba.

“Novina  ove izložbe je veliki broj izlagača iz Zapadne Evrope, pre svega, iz Danske, Belgije, Francuske, Španije, Italije uz standardno prisustvo izlagača iz Rusije i Ukrajine. Po prvi put imamo izlagače sa Tajlanda i Indije, veliki broj rasa za naše prilike i uslove “, rekao je Mladenović, dodajući da je i ove godine odlična saradnja sa MUP.

“Angažovali su svoje ljudi ovde na terenu u uniformi i civilu tako da su oni raditi svoj deo posla. Tu su da brinu o bezbednosti svih učesnika i građana Vranja”, kaže Mladenović .

Na izložbi u Vranju je bila I “kraljevska pudla”, Vila stara osam meseci, sa sestrama od kojih je jedna šampionka Madona. Vlasnica Jelena Lučić sa pudlama je došla iz Niša. Ona napominje da je jedan od razloga dolaska u Vranje  susret sa vrhunskim odgajivačem pudli koji je ove godine jedan od sudija. Želela je da čuje njegovo mišljenje o odgoju pudli.

 Sudije Međunarodne izložbe pasa svih rasa u Vranju su bili Julija Aidietiene iz Litvanije, Viktoria Pogodina iz Ukrajine, Vanaken Jean-Francois koji je došao iz Belgije, Mile Aleksoski iz Makedonije, dok su iz Srbije Peter Firic, Tibor Gere i Vladimir Vukosavljević.

Manifestaciju, koja za Vranje predstavlja pravu atrakciju osim učesnika  pratio je veliki broj Vranjanaca. Bio je to lep događaj u kome su uživale mnoge porodice i ljubitelji pasa.

Organizator je bilo Kinološko društvo “Švrća” iz Vranja. Nagrađenima su uručeni pehari i kvalitetna hrana za pse.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.