Papa u tviter poruci na ruskom: Svaki rat je sramna kapitulacija

Izvor: Beta, 25.Feb.2022, 21:50

Papa u tviter poruci na ruskom: Svaki rat je sramna kapitulacija

Svaki rat je sramna kapitulacija, napisao je danas papa Franja povodom ruske invazije na Ukrajinu u tviter poruci na više jezika uključujući i na ruskom. "Svaki rat ostavlja svet u gorem stanju nego u kom ga je našao. Rat je uvek poraz politike i humanosti, sramna kapitulacija, popuštanje pred snagama zla", napisao je papa preuzimajući deo iz svoje poslanice o miru "Sva braća" (Fratelli tutti) objavljene 2020.Njegova tviter poruka objavljena je takodje na uobičajenim jezicima za njegov nalog (italijanskom, portugalskom, poljskom, francuskom, engleskom, španskom, nemačkom i arapskom) i uz nju ide haštag Molimozajedno i Ukrajina.Papa Franja je jutros otišao u rusku ambasadu pri Svetoj stolici da izrazi zabrinutost, drugog dana ruske invazije na Ukrajinu. To je takodje neuobičajen gest za argentinskog papu koji nikad ne ide u strana predstavništva već prima u apostolskoj palati diplomate akreditovane u Vatikanu.#PrayTogether #Ukraine pic.twitter.com/Ovy6gt16jH— Pope Francis (@Pontifex) February 25, 2022

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa u tviter poruci na ruskom: Svaki rat je sramna kapitulacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2022

Svaki rat je sramna kapitulacija, napisao je danas papa Franja povodom ruske invazije na Ukrajinu u tviter poruci na više jezika uključujući i na ruskom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.