Papa pozvao na diplomatsko rešenje: Pronađite malo humanosti...

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 16:24

Papa pozvao na diplomatsko rešenje: Pronađite malo humanosti...

Papa Franja pozvao je na diplomatsko rešenje rata u Ukrajini koje bi rezultiralo pravednim i trajnim mirom, nakon obeležavanja druge godišnjice sukoba.

"Toliko žrtava, toliko ranjenih, toliko razaranja, bola i suza u periodu koji se užasno odugovlačio i kojem se ne nazire kraj. U tom ratu ne samo da je ceo region razoren, već i zalazi. od globalnih talasa mržnje i straha“, rekao je on.

"Zalažem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da se nađe malo humanosti kako bi se stvorili uslovi za diplomatsko rešenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom“, rekao je Papa.

Lideri grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta, G7, obećali su juče da će i dalje stajati uz ratom umornu Ukrajinu.

Nekoliko zapadnih lidera posetilo je juče Kijev kako bi pokazali solidarnost sa Ukrajinom na drugu godišnjicu ruske invazije.

Papa Franja ponovio je svoje molitve za Izrael, za Palestince i za "mnoge narode uhvaćene u vihoru rata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Toliko žrtava, tuge i besa u periodu čiji se kraj ne nazire": Papa se zalaže za diplomatsko rešenje rata u Ukrajini

Izvor: Blic, 25.Feb.2024

Papa Franja založio se za diplomatsko rešenje rata u Ukrajini koje će voditi trajnom i pravednom miru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.