Papa apelovao: Molim vas

Izvor: B92, 18.Apr.2021, 17:16

Papa apelovao: Molim vas

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja apelovao je danas da se smanje tenzije na istoku Ukrajine, izrazivši zebnju zbog gomilanja vojnih snaga, javlja Rojters.

"Molim vas. Duboko sam uveren da se može izbeći porast napetosti. Naprotiv, nedostaju potezi koji će promovisati uzajamno poverenje, negovati pomirenje i mir koji su toliko potrebni i tako željeni", poručio je papa tokom tradicionalne molitve nedeljom u podne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prve posle višenedeljnih mera zaključavanja.

Govoreći pred nekoliko stotina vernika na Trgu Svetog Petra, on je potvrdio da prati pojačane vojne aktivnosti na granici Ukrajine i Rusije sa zebnjom i osudio česta kršenja sporazuma o prekidu vatre tokom proteklih nekoliko meseci.

Nekoliko stotina ljudi, uključujući časne sestre i porodice, koji su se nalazili na sigurnoj razdaljini na ogromnom trgu, okupilo se da vide papu kako govori sa prozora Apostolske palate, preneo je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.