Palo priznanje: Kontraofanziva neće imati srećan kraj

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 15:47

"Palo" priznanje: Kontraofanziva neće imati srećan kraj

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine neće imati srećan kraj, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu za Si-En-En, prenosi Sputnjik.

"Svi mi želimo uspeh, srećan kraj, kad je u pitanju kontraofanziva. Ovo nije film sa srećnim krajem, neće biti srećnog kraja, izgubili smo mnogo ljudi", priznao je ukrajinski lider.

Pored toga, Zelenski je u intervjuu za "Ekonomist" ocenio da smanjenje pomoći Zapada može izazvati nepredvidivu reakciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskih izbeglica u Evropi, piše Sputnjik.

"Smanjenje pomoći stvoriće rizike po Zapad u njegovom sopstvenom dvorištu. Nemoguće je predvideti kako će ragovati milioni Ukrajinaca koji se nalaze u evropskim zemljama na to što će njihovu zemlju odbaciti", naglasio je ukrajinski lider.

Prema njegovim rečima, njegovi sugrađani su se, uopšte, "ponašali dobro" i "veoma su zahvalni" državama koje su ih primile.

"Ali, ovo neće biti ‘dobra priča’ za Evropu, ako te ljude 'satera u ćošak'", zaključio je Zelenski. On je, takođe, istakao da je počeo da sumnja u iskrenost dela zapadnih partnera koji tvrde da će uvek podržavati zemlju.

Ukrajinska vojska već četvrti mesec sprovodi kontraofanzivu u južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, šaljući u borbe brigade, koje je obučio NATO i naoružane zapadnom vojnom tehnikom, ali, kako prenose ruski mediji, nije uspela da ostvari uspeh ni u jednom od pravaca fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.