Paljba u Donjecku, jedan mrtav

Izvor: B92, 05.Nov.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paljba u Donjecku, jedan mrtav

Jedan civil ubijen je u Donjecku u istočnoj Ukrajini, saopštile su gradske vlasti i dodale da se u Donjecku od jutros čuje artiljerijska paljba.

Četiri civila su povređena i nekoliko kuća je uništeno granatama, navela je opština Donjecka i dodala da je prethodna noć bila "veoma napeta".

Topovska i artiljerijska paljba čuju se kod aerodroma Donjecka, gde već nekoliko meseci traju sukobi izmedju proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobunjenika i ukrajinskih snaga, prenosi Frans pres sa lica mesta.

Gust dim vijori se iznad sela Piski kod aerdroma Donjecka, pod kontrolom ukrajinskih snaga bezbednosti.

Ukrajinske vlasti juče su saopštile da se pripremaju za moguću kontra-ofanzivu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, gde je više od 4.000 ljudi poginulo od početka sukoba u tom delu zemlje u aprilu ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Civil ubijen u Donjecku, sukobi se nastavljaju

Izvor: Blic, 05.Nov.2014

Jedan civil ubijen je u Donjecku u istočnoj Ukrajini, saopštile su danas gradske vlasti ovog grada na istoku Ukrajine, uz ukazivanje da se u Donjecku od jutros čuje artiljerijska paljba...Četiri civila su povređena i nekoliko kuća je uništeno granatama jer je prethodna noć bila "veoma napeta",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.