Pajtić: Da li je i kako Kurčenko dobio državljanstvo?

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Da li je i kako Kurčenko dobio državljanstvo?

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija zahteva od Vlade Srbije da odgovori da li je tačna informacija medija da je Sergej Kurčenko, najveći ukrajinski trgovac gasom, dobio državljanstvo Srbije iako se nalazi na crnoj listi Brisela.

Ukoliko je to tačno, vlada i nadležno ministarstvo su dužni da odgovore koji državni interesi su ih vodili u odluci da Kurčenku dodele državljanstvo iako je crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << listi EU, naveo je Pajtić, a saopštila DS.

U saopštenju se navodi da se prema članu.19 Zakona o državljanstvu Srbije stranac može dobiti državljanstvo ako njegov prijem u državljanstvo predstavlja interes za Srbiju, a na predlog nadležnog ministarstva, o kome odlučuje Vlada Srbije.

Mediji su danas preneli da je "ukrajinski kralj gasa" Sergej Kurčenko dobio srpsko državljanstvo po ubrzanoj proceduri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.