Pada Harkov? Zelenski priznao

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 23:28

Pada Harkov? Zelenski priznao

Ukrajinska vojska neće moći da odbrani Harkov ukoliko ne potisne Ruse.

Ovo je izjavio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

"Postalo je jasno da je potrebno da potisnemo Ruse na veću razdaljinu. Ukoliko to ne učinimo biće veoma teško u potpunosti odbraniti Harkov", rekao je on.

Ukrajinski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volodimir Zelenski i holandski premijer Mark Rute potpisali su danas u Harkovu bilateralni bezbednosni sporazum između dve zemlje.

"Dokument uključuje dve milijarde evra vojne pomoći Holandije ove godine, kao i dalju pomoć u odbrani u narednih 10 godina", naveo je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.