PREOKRET: Ukrajinci ne odustaju od organizacije EP 2015!

Izvor: Kurir, 19.Mar.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET: Ukrajinci ne odustaju od organizacije EP 2015!

KIJEV - Potpredsednik Košarkaškog saveza Ukrajine Valerij Kondratjev izjavio je da je ova zemlja nije odustala od organizacije Evropskog prvenstva 2015. godine.

Predstavnici FIBA Evrope su takođe demantovali informacije koje su se ranije danas pojavile da je Ukrajina zatražila da se premesti EP zbog aktuelne političke situacije.

"Izveštaji po kojima Ukrajinci žele da odustanu od Eurobasketa nisu istiniti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << FIBA Evropa nije dobila takav zahtev, a svi ti izveštaji su lično mišljenje gospodina Lubkivskog, a ne stavovi ukrajinskog košarkaškog saveza", saopšteno je iz FIBA Evrope.

Ukrajinski mediji preneli su ranije danas da je KS Ukrajine odustao od organizacije EP 2015. Mediji su se pozvali na izjavu predsednika organizacionog odbora šampionata Makrijana Lubkivaskija.

"Teško je organizovati Evropsko prvenstvo u ovako teškim uslovima, ekonomskim i političkim. Naša zemlja nema pomoć stranih investitora koji bi sagradili novu dvoranu, a uz to organizacioni komitet oseća nedostatak vremena da se turnir organizuje. Priprema takvog projekta je dug i složen proces, koji podrazumeva planiranje sistema i niz organizacionih mera", rekao je Lubkivaskij.

Nekoliko zemalja je pokazalo interesovanje za organizaciju EP 2015, a među njima je i Srbija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.