PREDSTAVLJAMO - SLOVAČKA: Ubitačna kontra i ratnički temperament

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVLJAMO - SLOVAČKA: Ubitačna kontra i ratnički temperament

Iskusan tim, sa tek po nekom mladom nadom, potrudiće se da pokaže da se nije slučajno našao na završnoj smotri evropskog fudbala

Kada u kvalifikacijama srušite velesilu kao što je Španija i obezbedite direktan plasman na finalni turnir ispred Ukrajine, onda vas na Evropskom prvenstvu sve ekipe moraju shvatati kao ozbiljan tim, jer bi u suprotnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogle da dožive neprijatno iznenađenje. Ako je neko u stanju da postane pravi hit turnira u Francuskoj, onda je to Slovačka, selekija koja bi načinom igre i ratničkim temperamentom mogla da pobere simpatije mnogih ljubitelja fudbala.

MOZZART specijal kvote za EP - Slovačka

Koliko zaista može sastav Jana Kozaka na ovom turniru biće jasno već nakon prve utakmice sa Velsom u Bordou. Slovaci su sa šest startnih pobeda bili apsolutni hit kvalifikacija, nakon čega su doživeli očekivani pad, ali ih to nije koštalo direktnog plasmana na EURO. . Slovaci imaju čvrstu odbranu, snažan vezni red sa brzim krilima i Marekom Hamšikom na sredini, dok napad u kvalifikacijama nije bio previše ubojit. Ipak, Mihal Duriš je na nedavnim prijateljskim mečevima pokazao da može da bude pravo rešenje u špicu ovog nacionalnog tima.

Specijal posvećen reprezentaciji Engleske

Slovaci imaju paklen kontranapad, a mnogo su opasni i iz prekida, tako da bi neko mogao da bude surovo kažnjen ako ne obrati pažnju na te detalje.

“Utakmice na Evropskom prventsvu biće drugačije od svih prijateljskih. Uvereni smo da možemo da igramo sa svima. Ako nas ne budu shvatili ozbiljno to će biti njihova greška. Onda ćemo im pokazati zbog čega su morali da nas uzmu za ozbiljnog rivala”, rekao je prvotimac Milana Juraj Kucka.

Prognozirajte najboljeg strelca na Prvenstvu Evrope. Kvota na Mareka Hamšika je 250,00

Kada Slovaci istrče na teren oči javnosti biće uprte u Mareka Hamšika. Bespoštedni borac na terenu i pravi majstor ove igre, već godinama je ne samo jedan od najboljih veznih igrača italijanske Serije A, već i Starog kontinenta, pa gotovo da ne postoji tim iz samog vrha evropskog fudbala koji ga ne bi želeo u svojim redovima. Snažan temperament koji je izgradio za devet godina u Napulju preneo je i na nacionalni tim, koji se ne može zamisliti bez njega na terenu.

Specijal posvećen reprezentaciji Rusije

Selektor Jan Kozak je iskusni lisac i već godinama radi ozbiljan posao u nacionalnom timu, a sam plasman na Evropsko prvenstvo je prava potvrda svega toga. S obzirom na to da je kao reprezentativac Čehoslovačke bio u samom vrhu evropskog fudbala, dobro zna šta znači učešće na velikim turnirima, tako da bi to iskustvo uz zavidno trenersko umeće moglo da bude od velikog značaja za njegovu selekciju.

“Autsajderi? Ne mislim da je tako. Borićemo se i biće veoma teško pobediti nas”, rekao je Jan Kozak.

Fudbal u Slovačkoj od osamostaljivanja zemlje 1993. godine dugo je bio u nekoj vrsti povoja. Ovo će Slovacima biti tek drugo učešće na velikim turnirima i njihov prvi nastup na Evropskom prvenstvu. Da su na dobrom putu, pokazali su na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde su stigli i do nokaut faze, ali su potom ponovo usledile godine stagnacije.

Specijal posvećen reprezentaciji Velsa

Ipak, ovo bi moglo da bude njihovo prelomno leto. Slovaci imaju snažan temperament, u kojem prednjače Hamšik i Škrtel, ali ni ostali saigrači ne zaostaju. Ako im Velšani na startu turnira dozvole da se razmahnu doživeće vrlo neprijatno iskustvo i tako im otvoriti vrata nokaut faze.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART posvećene specijalu EURO 2016

Kozak je najvećih problema prilikom sastavljanja konačnog spiska imao na poziciji levog beka, gde praktično ima samo Petera Pekarika. Eventualne alternative za to mesto u timu biće Đomber i Hubočan.

SASTAV REPREZENTACIJE SLOVAČKE ZA EURO

Golmani

Jan Muha (Slovan Bratislava)

Matuš Kozačik (Viktorija Plzenj)

Jan Novota (Rapid Beč)

Odbrana

Martin Škrtel (Liverpul)

Jan Durica (Lokomotiva Moskva)

Peter Pekarik (Herta)

Tomaš Hubočan (Dinamo Moskva)

Kornel Salata (Slovan Bratislava)

Dušan Švento (Keln)

Norbert Đomber (Roma)

Milan Škriniar (Sampdorija)

Vezni red

Marek Hamšik (Napoli)

Stanislav Šestak (Ferencvaroš)

Miroslav Stoh (Bursa)

Vladimir Vajs (Al Gafrafa)

Juraj Kucka (Milan)

Viktor Pečovski (Žilina)

Robert Mak (PAOK)

Ondrej Duda (Legija)

Patrik Hrošovski (Viktorija Plzenj)

Jan Greguš (Jablonec)

Napad

Mihal Dudiš (Viktorija Plzenj)

Adam Nemec (Viljem II)

(GRAFIKA: Ivana Maričić/MOZZART Sport, FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.