PO NAŠIM BORCIMA SE PUCA IZ SNAJPERA Zelenskom nije bilo nimalo prijatno na prvoj liniji fronta u Donbasu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 22:59

"PO NAŠIM BORCIMA SE PUCA IZ SNAJPERA" Zelenskom nije bilo nimalo prijatno na prvoj liniji fronta u Donbasu (VIDEO)

Kako kaže, tamo vlada veoma napeta atmosfera

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je posle posete Donbasu, gde je obišao položaje ukrajinske vojske, da se lično uverio da je situacija u tom regionu napeta.

- Zaista, došlo je do zaoštravanja situacije u Donbasu, mi sve to vidimo, vide i borci i komandanti. Po našim borcima se puca iz snajpera - rekao je Zelenski u izjavi za TV "Ukrajina 24".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ranije je iz njegovog kabineta saopšteno da Zelenski obilazi prvu liniju fronta, gde se, kako je navedeno, "u poslednje vreme sistemski krši režim prekida vatre i gde su tokom neprijateljskog granatiranja poginuli i ranjeni ukrajinski branioci".

Vojnici su mu izneli kakva je situacija u zoni konflikta, a on im se zahvalio i uručio im državna odlikovanja i poklone, a zatim je zajedno s njima ručao u menzi.

Ranije danas šef kabineta ruskog predsednika Dmitrij Kozak je rekao da Rusija može stati u zaštitu stanovnika Donbasa, ako bude na to bila prinuđena.

Kozak je rekao i da poseta Zelenskog Donbasu neće dovesti do eskalacije sukoba na istoku Ukrajine, ali, naglašava, Kijev se "igra vatrom". On je izrazio sumnju da SAD podstiču Kijev na eskalaciju sukoba u Donbasu.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.