Ovo postaje još krvavije i brutalnije. Treći svetski rat je stvarno moguć

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 09:33

"Ovo postaje još krvavije i brutalnije. Treći svetski rat je stvarno moguć"

Budimpešta -- Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da je rat u Ukrajini "zabrinjavajući i opasan" i da nije preterivanje reći da postoji realna opasnost od svetskog rata.

Orban je dodao da se "sve više i više odluka donosi o korišćenju novijih i jačih oružja", i da "Zapad šalje Ukrajini sve moderniju opremu", prenosi MTI.

"Dok, s jedne strane, može da zvuči kao preterivanje kada neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropski i američki lideri kažu da, ako se sve ovako nastavi, može da dođe do trećeg svetskog rata, to je zaista realna opasnost", istakao je Orban.

Mađarski premijer je dodao da rat postaje sve više krvav i brutalan, ali da se broj evropskih zemalja i lidera koji podržavaju mir nije povećao. "U isto vreme, narod Evrope je počeo da više priča o prekidu vatre, mirovnim pregovorima, ali broj žrtava raste", dodao je on.

Orban je napomenuo da se predlog Budimpešte za rešavanje krize u Ukrajini odnosi na prekid vatre. "Mađarski parlament usvojiće rezoluciju koja odražava našu poziciju, zahtevamo mir i prekid vatre", rekao je Orban.

On je dodao da se u mađarskom predlogu nije reč o tome kakav tip mirovnog sporazuma treba bude potpisan, već da je reč isključivo o prekidu vatre.

"Obustava ratnih dejstava se mora postići. Ljudski životi ne smeju više biti izgubljeni. Jednom kada dodje do prekida vatre, stvaraju se šanse za mirovne pregovore", poručio je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ORBAN UPUTIO CRNO UPOZORENJE: Treći svetski rat je realna opasnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023

Šokantna izjava mađarskog lidera...Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je rat u Ukrajini "zabrinjavajući i opasan" i da nije preterivanje reći da postoji realna opasnost od svetskog rata...Orban je dodao da se "sve više i više odluka donosi o korišćenju novijih i jačih oružja",...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.