Ovo nije naš rat

Izvor: B92, 21.Jan.2023, 19:12

"Ovo nije naš rat"

U Varšavi je danas održan protest protiv učešća Poljaka u ratu u Ukrajini pod nazivom ''Ovo nije naš rat''.

Protest je održan u centru Varšave, a na transparentima koje su nosili demonstranti bilo je ispisano, između ostalog, "Ovo nije naš rat", "Zaustavite amerikanizaciju Poljske", i "Želimo da živimo u miru".

U letcima koje su organizatori protesta delili na ulicama pisalo je kako poljski političari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mediji ''nemilosrdno pumpaju Poljacima glave i srca ratnom propagandom", kao i poruka da "patriotski pokret sunarodnika, imajući u vidu tragični istoriju 1939-1945, snažno protestuje protiv ratnohuškačke retorike".

Jedna od pourka na lecima bila je i da "mora biti mira u Poljskoj, a oni koji nas teraju da učestvujemo u tuđem ratu treba da odgovaraju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest pod nazivom "Ovo nije naš rat" održan u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2023

U Varšavi je danas održan protest protiv učešća Poljaka u ratu u Ukrajini pod nazivom ''Ovo nije naš rat''. Protest je održan u centru Varšave, a na transparentima koje su nosili demonstranti bilo je ispisano, između ostalog, ''Ovo nije naš rat'', ''Zaustavite amerikanizaciju Poljske'', i ''Želimo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Protest pod nazivom ''OVO NIJE NAŠ RAT'' održan u Poljskoj: Nosili transparente i delili letke s porukama da ŽELE MIR

Izvor: Blic, 21.Jan.2023

U Varšavi je danas održan protest protiv učešća Poljaka u ratu u Ukrajini pod nazivom "Ovo nije naš rat".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.