Ovim jednostavnim trikovima mali stan učinićete vizuelno većim

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 21:23

Ovim jednostavnim trikovima mali stan učinićete vizuelno većim

Stan od 50 kvadrata realnost je većine ljudi u našoj zemlji, bez obzira na broj članova porodice. Svi oni verovatno dele istu dilemu - kako da životni prostor te veličine učine vizualno većim i prostranijim?

Dizajneri se slažu da za ove prostore treba drugačiji pristup uređenju i rasporedu kako bi cela prostorija bila što funkcionalnija i prostranija, posebno ako u njoj živi velika porodica.

Dizajner enterijera iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine Sergej Založni otkrio je jednostavan trik kako malom stanu do 50 kvadrata osigurati dodatno svetlo i prostor. On kaže da umesto zida između spavaće i dnevne sobe mnogo bolja opcija je staklena stena. Na taj način će svetlo iz spavaće sobe doći do dnevne sobe, a prostor će se sigurno činiti vizualno veći.

Sergej Založni otkrio je i da će određeni komadi nameštaja poput moderne sive sofe tankog dizajna koja nije previše glomazna učiniti prostor prostranijim, a centralni deo prostorije slobodnim. Nadalje, dizajner govori kako sivi tepih u dnevnoj sobi je odličan izbor koji „otvara“ prostor. Na kraju, otkriva kako će i police iznad sofe učiniti prostor maksimalno praktičnim, posebno kada je reč o odlaganju suvišnih, često nepotrebnih i/ili dekorativnih stvari.

Što se tiče kuhinje, njegov savet je da se odlučite za kuhinju koja nije "previše natrpana" tj. koja nema previše detalja. Umesto toga, odaberite jednostavan dizajn i čistu geometriju. Drugim rečima, minimalizam u kuhinji je vaš prijatelj ako želite vizualno povećati dojam prostorije. Što se tiče boja, ovde birajte neutralne boje, kao što su bež i siva, a od materijala drvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.