Otkriveno šta Rusi drže pod vodom kod Krimskog mosta

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 09:39

Otkriveno šta Rusi drže pod vodom kod Krimskog mosta

Britansko Ministarstvo odbrane u svom dnevnom izveštaju o situaciji u Ukrajini navodi da je Rusija izgradila podvodnu barijeru od potopljenih brodova.

Rusi na taj način pokušavaju da spreče napade na Krimski most.

"Kerčki moreuz je važan za vojnu logističku podršku ruskim snagama u okupiranim oblastima Hersonske i Zaporoške oblasti. Rusija se u velikoj meri oslanja na Krimski most i trajekte da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prešli moreuz i koristi niz pasivnih odbrambenih sistema kao što su generatori dima i podvodni barijere, pored aktivne odbrane kao što su sistemi protivvazdušne odbrane, kako bi se smanjila šteta od budućih napada", piše Ministarstvo.

"Video snimci s kraja avgusta potvrđuju da je Rusija stvorila podvodnu barijeru od potopljenih brodova i drugih objekata kako bi odvratila napade bespilotnih vodenih vozila (dronova) na Krimski most. U zoni Krimskog mosta nalazi se nekoliko brodova na udaljenosti od 160 metara. južni deo mosta", dodaje on.

Prema pisanju Skaj njuza, Rusija je potopila više plovila sa krimskog mosta koristeći ono što analitičari nazivaju "strategijom starom 200 godina" za odbranu od nove pretnje ukrajinskih pomorskih dronova. Satelitski snimci koje je prikupio Skaj njuz pokazuju šest tamnih objekata koji se pojavljuju u nizu u blizini Krimskog mosta, poznatog i kao Kerčki most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.