Otkriveno gde prebacuju američke diplomate i ambasadora, neće više biti u Kijevu, našli bolje rešenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 20:18

Otkriveno gde prebacuju američke diplomate i ambasadora, neće više biti u Kijevu, našli "bolje" rešenje

Zapad poslednjih meseci intenzivno optužuje Rusiju da se sprema za invaziju na Ukrajinu

Ambasador i druge američke diplomate sele se iz Kijeva u Lavov, piše ukrajinski list "Evropska pravda", pozivajući se na neimenovane izvore. Odluka o selidbi je doneta iznenada, kao odgovor na promenu bezbedonosnih procena. Kako navodi list, evakuacija je u toku.

- Ovo je privremeno rešenje, tim ambasade će se vratiti u Kijev, čim to omogući bezbednosna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacija - saopštio je predstavnik Stejt departmenta koji je želeo da ostane anoniman.

- U Lavovu će raditi osnovni tim ambasade, rukovodioci odeljenja itd - dodao je on. U Lavov je prebačena i Ambasada Kanade. Jedan broj država Evropske unije pozvao je građane da odmah napuste Ukrajinu zbog rasta pretnje od "ruskog napada". Poljska se sprema da primi talas izbeglica.

zbog čega je, kako navode, na granici sa Ukrajinom nagomilala vojne snage. U Moskvi to negiraju ističući da tako nemaju nameru da napadnu Ukrajinu a da Zapad to koristi kao bi još više približio vojne snage i tehniku NATO ruskim granicama.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.