Otkrivena ruska taktika?

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 11:00

Otkrivena ruska taktika?

Džo Invud, dopisnik Bi-Bi-Sija iz Kijeva, piše o ruskoj taktici u istočnoj Ukrajini.

Selo po selo, grad po grad, ruske snage prvo bombarduju, zatim opsedaju, a zatim zauzimaju ukrajinska mesta koristeći ogroman broj vojnika.

Upravo to se trenutno dešava u Lugansku, a posebno u gradu Severodonjecku. Guverner Luganska Sergej Hajdai rekao je da Rusi prilaze sa svih strana.

Severodonjeck >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poslednje veliko uporište ukrajinskih snaga na istočnoj obali važne reke, navodi dopisnik. Ali na putu ka ruskim snagama nalaze se neke od najodlučnijih i najiskusnijih jedinica ukrajinske vojske.

Linije za snabdevanje Severodonjecka su i dalje otvorene, ali je nejasno koliko će to trajati. Moglo bi biti samo pitanje vremena kada će branioci biti u potpunosti opkoljeni i neće moći da izađu, baš kao ni preostali civili u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Guverner: Borbe u Ukrajini približavaju se Severodonjecku, situacija jako teška

Izvor: Danas, 25.Maj.2022

Borbe sa ruskim snagama stigle su do periferije Severodonjecka, na istoku Ukrajine gde je situacija "jako teška", rekao je danas guverner tog regiona Sergij Gaijdaj preko Telegrama dodajući da je "u toku jednostavno uništenje grada".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.