Otkriven pravi cilj Ukrajine u ratu

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 17:40

Otkriven pravi cilj Ukrajine u ratu

Mihajlo Podoljak, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, u svojoj objavi je objasnio šta je cilj Ukrajine u ratu koji traje već 18 meseci.

"Strateški cilj Ukrajine, uz bezuslovni povratak teritorija, jeste stvaranje uslova koji onemogućavaju ponavljanje agresije u budućnosti.

Teritorija je ključna, navodi Podoljak, dodajući da bi bilo kakav "scenario zamrzavanja rata“ u kojem bi se zadržala teritorija koju su Rusi trenutno okupirali i anektirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio neprihvatljiv.

Kako je naveo, to je zato što bi takva situacija "samo podstakla Moskvu da poveća apetit i vrati se u rat posle kratke pauze".

Podoljak kaže da "nema alternative“ kijevskoj mirovnoj formuli koja glasi: "Jačanje vojske, ubrzanje snabdevanja oružjem, deokupacija teritorija, promena režima u Rusiji, obeštećenje od nove vlasti i obavezna ratna kazna zločinci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkriven pravi cilj Ukrajine u ratu: Na jedan scenario Kijev nikada neće pristati

Izvor: 24sedam.rs, 13.Avg.2023

Teritorija je ključna - naveo je savetnik šefa kabineta Zelenskog

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.