Oštra reakcija: Zelenski mu uveo lične sankcije

Izvor: B92, 18.Mar.2023, 15:26

Oštra reakcija: Zelenski mu uveo lične sankcije

Kijev -- Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uveo je u subotu lične sankcije sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, prenosi RIA novosti.

Prema tekstu ukaza objavljenom danas na sajtu ukrajinskog predsednika, sankcije su uvedene na period od 10 godina i predviđaju blokadu imovine, zabranu povlačenja kapitala iz Ukrajine, prestanak ekonomskih i finansijskih obaveza, zabranu prenosa tehnologije i prava na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekte intelektualne svojine.

Sankcije su uvedene i sirijskom ministru spoljnih poslova Fejsalu Mikdadu i premijeru Huseinu Arnusu, navedeno je u dokumentu koji je potpisao Zelenski.

Predsednik Sirije se nedavno u Moskvi sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i tom priliku još jednom potvrdio podršku Specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.

"Priznajemo nove ruske granice"

Asad je u intervjuu za "Solovjov lajv" u četvrtak, izneo viđenje o političkom delovanju predsednika Ukrajine, istakavši da ranije nije znao ništa o Zelenskom i da, kada je on počeo da se pojavljuje u medijima, na njega su u Siriji gledali kao na klovna.

"Njegove izjave su kao komedija, što nam se zapravo i svidelo. On se čak i u politici ponaša kao komičar. Nekada su nam potrebni takvi klovnovi, kako bi malo razmrdali celu situaciju i kako bi nas koliko toliko nasmejali", izjavio je Asad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZELENSKI UDARIO NA SIRIJU PA DOBIO HLADAN TUŠ: "U politici su nam nekad potrebni takvi klovnovi"

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2023

Sankcije su uvedene i sirijskom ministru spoljnih poslova Fejsalu Mikdadu i premijeru Huseinu Arnusu, navedeno je u dokumentu koji je potpisao Zelenski..Prema tekstu ukaza objavljenom danas na sajtu ukrajinskog predsednika, sankcije su uvedene na period od 10 godina i predviđaju blokadu imovine, zabranu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.