Oslobođeni Ukrajinci stigli u Kijev

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeni Ukrajinci stigli u Kijev

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, sa članovima porodica i građanima pozdravio je grupu Ukrajinaca oslobođenih iz ruskih zatvora kada su sleteli na kijevski međunarodni aerodrom Borispil. Grupa, u kojoj je i ukrajinski reditelj Oleg Sencov, oslobođena je 7. septembra kao deo razmene zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zelenski: Razmena zarobljenika prvi korak ka kraju rata na istoku Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019

Razmena 70 zatvorenika između Kijeva i Moskve predstavlja "prvi korak" prema kraju rata sa proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, gde je za pet godina stradalo skro 13.000 ljudi, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski..."Učinili smo prvi korak.. Treba da učinimo još koraka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.