Organizatori Vimbldona plaćaju smeštaj ukrajinskim teniserima

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 14:54

Organizatori Vimbldona plaćaju smeštaj ukrajinskim teniserima

Organizatori Vimbldona platiće dve sobe za ukrajinske tenisere i njihove ekipe tokom trajanja tog Grend slem turnira u Londonu.

Uz to, doniraće po jednu funtu od svake prodate ulaznice kao pomoć Ukrajini, nakon što je dozvoljeno ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju.

Od ulaznica bi moglo da se prikupi i do 500.000 funti, saopštili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas organizatori trećeg grend slem turnira u sezoni.

Predsednik Ol Inlgand kluba Jan Hjuit rekao je na godišnjoj konferenciji Vimbldona da je dozvola Rusima i Belorusima da igraju na Vimbldonu, nakon što im je prošle godine zabranjeno učešće zbog rata u Ukrajini, "verovatno najteža odluka koju je doneo otkako je na toj funkciji".

Hjuit i izvršna direktora Sali Bolton rekli su da se mečevi sa Vimbldona neće prenositi u Rusiji i Belorusiji i da njihovi predstavnici medija neće moći da izveštavaju sa tog turnira.

Oni su takođe rekli da će na turniru biti zabranjene zastave ili poruke podrške za zemlje koje učestvuju u ratu, a da su igrači počeli da potpisuju peticiju da neće iskazivati podršku Rusiji, Belorusiji ili ratu u Ukrajini, kao uslov da učestvuju na Vimbldonu.

Na konferenciji je rečeno da će tokom ovogodišnjeg turnira na neki način biti obeležena bogata karijera Švajcarca Rodžera Federera, osvajača 20 grend slem titula, od kojih osam na Vimbldonu.

Takođe, saopšteno je da će se mečevi u dublu u muškoj konkurenciji igrati na dva dobijena seta, umesto kao do sada na tri.

Takmičenje na Vimbldonu počeće 3. jula, finale u ženskoj konkurenciji na programu je 15. jula, a za tenisere je dan kasnije.

Titulu u muškoj konkurenciji braniće srpski teniser Novak Đoković, a u ženskoj Kazahstanka Elena Ribakina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Organizatori Vimbldona plaćaju smeštaj ukrajinskim teniserima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2023

Organizatori Vimbldona platiće dve sobe za ukrajinske tenisere i njihove ekipe tokom trajanja tog grend slem turnira u Londonu i doniraće po jednu funtu od svake prodate ulaznice kao pomoć Ukrajini, nakon što je dozvoljeno ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.