Orban upozorava: Zaustavite talas izbeglica, uvođenje sankcija i rat u Ukrajini

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 20:58

Orban upozorava: "Zaustavite talas izbeglica, uvođenje sankcija i rat u Ukrajini"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je za Mađare i celu Evropu najvažnije da se zaustavi talas izbeglica, uvođenje sankcija i rat u Ukrajini.

"Za nas, Mađara i za celu Evropu, bilo bi najvažnije da se talas izbeglica, sankcije i borbe u susednoj zemlji okončanju", rekao je Orban na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, prenosi MTI.

Kazao je da je danas u Pekingu razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, od kog nije dobio pozitivan odgovor na pitanje o prekidu vatre u Ukrajini.

Mađarska će u skladu sa tim, navodi Orban, morati da planira svoje korake u narednim mesecima. "Zato je nama, Mađarima, važno da održavamo mađarsko-rusku saradnju u energetici i u drugim ekonomskim oblastima", rekao je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.