Opkoljavanje? Rusi napreduju unutar Bahmuta, ukrajinci napreduju oko grada

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 17:08

Opkoljavanje? Rusi napreduju unutar Bahmuta, ukrajinci napreduju oko grada

Ukrajinske trupe su poslednjih dana ostvarile napredak oko Bahmuta, ali su ruske snage blago napredovale unutar grada.

Ovo je izjavila danas zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar.

Ona je navela da je ukrajinska vojska povratila oko 20 kvadratnih kilometara teritorije od ruskih snaga u poslednjih nekoliko dana oko Bahmuta, prenosi Rojters.

Ocenila je da događaje u Bahmutu ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvlačiti iz konteksta.

''Na primer, u roku od nekoliko dana, naše trupe su oslobodile oko 20 kvadratnih kilometara od neprijatelja na severu i jugu predgrađa Bahmuta, dok istovremeno, neprijatelj nešto napreduje u samom Bahmutu, potpuno razarajući grad artiljerijom. Teške borbe se nastavljaju sa različitim rezultatima'', rekla je ona i dodala da Rusija šalje još padobranaca.

Ukrajinska vojska saopštila je prošle nedelje da je počela da potiskuje ruske snage oko Bahmuta posle meseci teških borbi, a Moskva je priznala da su se njene snage povukle severno od grada. Rojters navodi da Moskva vidi Bahmut kao odskočnu dasku ka osvajanju ostatka regiona Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina povratila 20 kvadratnih kilometara od Rusa blizu Bahmuta

Izvor: Danas, 16.Maj.2023

Ukrajina je objavila danas da je povratila 20 kvadratnih kilometara severno i južno od Bahmuta dok ruske trupe nastavljaju da napreduju u samom gradu, epicentru borbi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.