Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 20:16

Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini

Španska kompanija Inditeks, vlasnik brenda Zara, objavila je danas da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini.

Inditeks, najveća svetska kompanija brze mode po prodaji, je dodao da će u prvoj fazi ponovo otvoriti 20 prodavnica u Ukrajini, od kojih tri pod brendom Zara, prenosi Rojters.

Kompanija je istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla da će nastaviti onlajn prodaju u Ukrajini.

Španska firma će najpre ponovo otvoriti prodavnice u Kijevskom regionu, a njen prioritet će biti bezbednost zaposlenih i kupaca.

Inditeks je zatvorio svoje prodavnice u Rusiji i Ukrajini u martu 2022. godine nakon početka rata u Ukrajini, ali nije isključio da će vratiti na rusko tržište ako se okolnosti promene.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata.

Švedska modna kompanija H&M, jedan od konkurenata Inditeksa, je još u novembru prošle godine počela da ponovo otvara svoje radnje u Ukrajini i sada ima sedam prodavnica u Kijevu i Lavovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zara ponovo otvara radnje u Ukrajini

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2024, 10:15

MADRID – Španska kompanija Inditeks, vlasnik brenda Zara, objavila je da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini. Ilustracija, Foto: Pixabay Inditeks, najveća svjetska kompanija brze mode po prodaji, je dodao da će u prvoj fazi ponovo otvoriti 20 prodavnica...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.