Oglasio se Zalužni posle navoda da je teško ranjen

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 22:50

Oglasio se Zalužni posle navoda da je teško ranjen

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni oglasio se na Telegramu prvi put posle navoda da je teško ranjen.

On je u telefonskom razgovoru sa komandantom združenih oružanih snaga NATO-a u Evropi, američkim generalom Kristoferom Kavolijem, razgovarao o jačanju protivvazdušne odbrane, uključujući i pomoć oko isporuke aviona lovaca F-16.

"Razgovarao sam sa vrhovnim komandantom savezničkih oružanih snaga NATO-a i komandantom američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga u Evropi, generalom Kristoferom Kavolijem. Potreba za jačanjem protivvazdušne odbrane, uključujući i pomoć lovaca F-16 i povećanje količine municije bile su ključne teme našeg razgovora", napisao je Zalužni na Telegramu.

Prema njegovim rečima, posebnu pažnju su posvetili pitanju produženja zajedničkog rada na remontu vojne opreme. Zalužni je govorio i o inicijativi za jačanje ukrajinskih marinaca kroz stvaranje novih brigada. Kako je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije saopštio, doneta je odluka da se poveća potencijal ukrajinskih marinaca, to jest da se formiraju nove brigade.

Ovo je prvi javni angažman Valerija Zalužnog nakon što su se pojavile vesti da je teško ranjen.

Pre izvesnog vremena on je prestao da se pojavljuje u javnosti, nakon serije udara ruskih Oružanih snaga na niz vojnih objekata u Ukrajini.

Kako je 21. maja za "RIA Novosti" rekao predstavnik hakerske grupe "Džoker DPR", pozivajući se na svoje izvore u Oružanim snagama Ukrajine, Zalužni je prošao nekoliko složenih operacija i mogao bi da napusti svoju funkciju iz zdravstvenih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.