Oglasili se Ukrajinci: Veliki uspeh

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 11:58

Oglasili se Ukrajinci: Veliki uspeh

Ukrajinske snage veruju da su probile najtežu liniju ruske odbrane na jugu što će im obezbediti da brže napreduju.

To je rekao komandant snaga koje se bore na jugu zemlje.

Ukrajina je započela kontraofanzivu u junu, ali su dobro pripremljene ruske odbrambene linije ojačane minskim poljima usporile njihovo napredovanje prema jugu, ka Azovskom moru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinske snage saopštile su u sredu da su podigle nacionalnu zastavu u mestu Robotine u južnom regionu Zaporožja, oko 10 kilometara južno od grada Orihiva na liniji fronta.

"Mi se ovde ne zaustavljamo. Sledeći je (grad) Berdjansk, a onda idemo dalje. Odmah sam jasno stavio do znanja svojim borcima: 'Naš cilj nije Robotine, naš cilj je (Azovsko more)", rekao je komandant koji je poveo neke od trupa u Robotine i koristi nadimak "Kombat" agenciji Rojters, prenosi Radio slobodna Evropa.

Robotin je udaljen oko 100 kilometara od Berdjanska, luke na obali Azovskog mora i 85 kilometara od strateški važnog grada Melitopolja.

Oba grada su okupirale ruske snage nakon invazije Moskve u februaru prošle godine.

Moskva nije potvrdila da je Ukrajina napredovala na području Robotine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.