Oglasila se ambasada Ukrajine povodom informacija da im Srbija šalje oružje

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 21:16

Oglasila se ambasada Ukrajine povodom informacija da im Srbija šalje oružje

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je danas da "nema informacije" o tome da je zvanični Beograd nameravao da pošalje oružje Ukrajini, ili je to već uradio.

U pisanom odgovoru Glasu Amerike ambasada Ukrajine je navela da nema informacije o isporuci oružja iz Srbije i da se "pri tome rukovodi i izjavama srpskih zvaničnika".

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ranije danas je demantovao navodna saznanja britanske agencije Rojters da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodavala ili namerava da prodaje oružje Ukrajini, istakavši da "Srbija nije prodavala, niti će prodavati oružje ukrajinskoj ili ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta".

"Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo. Mi se dosledno držimo naše utvrđene politike", rekao je Vučević za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.