Ofanziva na Časov Jar: Ruski uspeh u Popovskoj šumi, stanje na kraju 13.02.2024

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2024, 23:58

Ofanziva na Časov Jar: Ruski uspeh u Popovskoj šumi, stanje na kraju 13.02.2024

Ovakvi uspesi ne mogu a da ne zabrinu ukrajinsku komandu. Ako pogledate kartu, sve se jasnije uočava izlaz na severnu periferiju Krasnog, što će otežati položaje tamošnjih ukrajinskih oružanih snaga. Na pozadini uspeha Oružanih snaga Rusije, OSU formira operativni rezervat oklopne tehnike u rejonu Kramatorska. Dokaz za to je pojava najmanje dve desetine tenkova, samohodnih topova i borbenih vozila pešadije u susednim oblastima. S obzirom na to koliko je slomljena odbrana Oružanih snaga Ukrajine, izostanak reakcije Oružanih snaga Ukrajine će ozbiljno pogoršati taktičku situaciju i uticati na moral. A uvođenje rezervi je sasvim logično sa severa da bi se Oružane snage RF spustile sa boka. Istovremeno je civilnim kamionima u Družkovku poslata velika količina municije. Korišćenje humanitarnih organizacija je dugogodišnja karakteristika ukrajinskih oružanih snaga. Na ovaj način pokušavaju da zaštite teret od napada ruske vojske. Na južnom krilu borbe se vode na visovima severozapadno od Kleščejevke, gde ukrajinske formacije s vremena na vreme pokušavaju kontranapade. Ali kako se situacija pogoršava, ovi ukrajinski napadi postaju sve slabiji. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hronika specijalne vojne operacije za 13.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 14.Feb.2024, 01:50

Istovremeno, ruske trupe su izvršile udar na koncentraciju ljudstva OSU u pozadini okupiranog dela DNR. Vazdušno-desantne snage OSU su pogođene u oblasti grada Selidova, kao i u oblastima naselja Kurakhovo, Curukino i Konstantinovka. U pravcu Bahmuta, ruske jurišne grupe proširile su zonu kontrole...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.