Određen pritvor ruskom novinaru optuženom za veleizdaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor ruskom novinaru optuženom za veleizdaju

Ukrajinski sud odredio je danas dvomesečni pritvor ruskom novinaru protiv koga se vodi istraga zbog veleizdaje.

Šef ukrajinske kancelarije ruske agencije RIA novosti Kiril Višinski nalazi se u pritvoru od utorka, kada ga je uhapsila ukrajinska služba bezbednosti SBU. Pre toga je SBU pretresla prostorije RIA novosti i televizije RT u Kijevu.

SBU je saopštila da se ruski državni mediji "koriste kao oruđa u hibridnom ratu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ukrajine".

Rusija je snažno protestovala zbog hapšenja Višinskog i ocenila to kao napad na slobodu medija. Savet Evrope je saopštio da je "zabrinut zbog implikacija koje brojna hapšenja novinara mogu imati na slobodu medija u Ukrajini".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.