Odobrena upotreba ruskog jezika u nekim delovima Ukrajine

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2012, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena upotreba ruskog jezika u nekim delovima Ukrajine

KIJEV, 5. juna 2012. (Beta-AP) - Ukrajinski parlament odobrio je zakon kojim će biti dozvoljena upotreba ruskog jezika u delovima Ukrajine u kojima većina stanovnika govori ruski.

KIJEV, 5. juna 2012. (Beta-AP) - Ukrajinski parlament odobrio je zakon kojim će biti dozvoljena upotreba ruskog jezika u delovima Ukrajine u kojima većina stanovnika govori ruski.Uprkos žestokim protestima opozicije, provladini poslanici usvojili su juče zakon u prvom od dva čitanja.U prethodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << raspravi o zakonu krajem prošlog meseca došlo je do tuče medju poslanicima, a jedan član parlamenta prebačen je u bolnicu, zbog povrede glave.Prema zakonu, ukrajinski će ostati jedini zvanični jezik u zemlji, ali ruski će moći da bude korišćen u sudovima, bolnicama i drugim institucijama u regionima u kojima ga većina stanovnika govori.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.