Odluka Volodimira Zelenskog je zločin

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 18:33

"Odluka Volodimira Zelenskog je zločin"

Odluka predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da pokrene kontraofanzivu bez potrebnog naoružanja dovela je do velikih gubitaka u Oružanim snagama Ukrajine.

To je danas izjavio bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue works.

"Kao rezultat kontraofanzive, ukrajinske snage izgubile su oko 60.000 – to su suludo visoke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojke... Po mom mišljenju, zločin je kako su postupili sa tim momcima", ocenio je on.

Prema njegovim rečima, kijevski režim od starta nije imao šanse za uspeh u ofanzivnim dejstvima. Istovremeno, američki političari su jednoglasno ubeđivali Zelenskog da su Ukrajinci na putu ka trijumfu.

Rezultat ovog pokušaja bili su nenadoknadivi gubici u ljudstvu ukrajinske vojske, dodao je analitičar.

Kao glavni uzrok poraza Oružanih snaga Ukrajine Džonson naziva nedostatak potrebnog broja PVO sistema i artiljerije, bez kojih Oružane snage Ukrajine ne bi trebalo da prelaze ni u ofanzivu na utvrđene položaje ruskih snaga.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Kako je ranije primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, Oružane snage Ukrajine nisu mogle da postignu uspeh, a gubici neprijatelja tokom kontraofanzive premašili su 26 hiljada ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.