Odesa: Žrtve u Domu sindikata otrovane hloroformom?

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odesa: Žrtve u Domu sindikata otrovane hloroformom?

Uzrok smrti većeg dela od 48 žrtava u Domu sindikata u Odesi 2. maja je trovanje, izjavio je danas načelnik oblasne uprave ukrajinske Službe za vanredne situacije Vladimir Bodelan.

"Oko 80 odsto žrtava izgubilo je život ne zbog ugljen-monoksida i dima. To je bio uticaj nečeg drugog, možda hloroforma", rekao je Bodelan, posle sednice ad hok komisije Skupštine Ukrajine, zatvorene za javnost.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ranije rekao novinarima da je ulazak vatrogasaca i spasioca u Dom sindikata sprečavala grupa od više hiljada napadača, koji su bez obzira na plamen koji je izbio u zgradi i dalje bacali "molotovljeve koktele" i pucala na prozore.

"Naši spasioci izveli su više od 350 ljudi. Ne dajem političku analizu događaja, ali da ćutim o užasu koji su doživeli spašeni kada su bili pred izlazom, ne mogu da ćutim. Tukli su ih tako da su oni koji su još bili u zgradi, odbijali da izađu", rekao je Bodelan.

U Odesi su u masovnim sukobima 2. maja stradale desetine protivnika zimskih protesta na kijevskom Trgu (Majdanu) nezavisnosti - "antimajdanovaca" u požaru u zgradi Doma sindikata, koji su podmetnuli radikali Desnog centra i njihove pristalice.

Načelnik Glavne istražne uprave ukrajinskog MUP-a Vitalij Sakal juče je saopštio da je u Domu sindikata u Odesi pronađen hloroform, koji izaziva zaustavljanje disanja.

Prema njegovim rečima, upravo je prestanak disanja bio uzrok smrti 32 žrtve, a po ekspertskom mišljenju to je izazvala nepoznata materija, preneo je Ukrinform.

U bolnicama u Odesi još se nalazi šestoro od više od 200 povređenih, saopštile su gradske vlasti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žrtve u Odesi otrovane hloroformom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2014

Uzrok smrti većeg dela od 48 žrtava u Domu sindikata u Odesi 2. maja je trovanje, izjavio je danas načelnik oblasne uprave ukrajinske Službe za vanredne situacije Vladimir Bodelan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.