Odbačena žalba ruskog opozicionara Kara-Murze na zatvorsku kaznu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2023, 17:38

Odbačena žalba ruskog opozicionara Kara-Murze na zatvorsku kaznu

Ruskom opozicionom političaru Vladimiru Kara-Murzi odbačena je žalba u ponedeljak, 31. jula, na kaznu zatvora od 25 godina, javila je državna novinska agencija RIA. Kara-Murza, koji ima rusko i britansko državljanstvo, osuđen je u aprilu na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja "lažnih informacija" o ruskom ratu u Ukrajini. Ovaj 41-godišnjak je jedan od malog broja istaknutih opozicionih ličnosti koji su ostali u Rusiji i nastavili da govore protiv predsednika Vladimira Putina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruskom opozicionaru Kara-Murzi potvrđena kazna od 25 godina zatvora

Izvor: Danas, 01.Avg.2023, 10:44

Moskovski sud potvrdio je kaznu od 25 godina zatvora izrečenu Vladimiru Kara-Murzi, jednom od najglasnijih kritičara predsednika Vladimira Putina, javlja dpa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.