Očajnički potez: Zelenski dao zeleno svetlo

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 20:52

Očajnički potez: Zelenski dao "zeleno svetlo"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz, koji je danas objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

Tim ukazom se strancima dozvoljava da služe u nacionalnoj gardi Ukrajine.

Ista opcija postaće dostupna i za osobe bez državljanstva, prenose "RIA Novosti".

O tome da strani državljani sa Zapada već ratuju na strani Ukrajine Moskva govori više od godinu dana. Upravo danas Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je informaciju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikupilo dokaze da su se u Avdejevki borili strani plaćenici, dok su iz DNR-a nedavno za TASS poručili da su u tom gradu, na uniformama nekih poginulih vojnika, pronađeni američki i poljski amblemi.

Pojedini mediji pisali su da su prvi talas plaćenika činili državljani iz zemalja u kojima se govori engleski jezik ili iz država bivšeg SSSR-a.

Međutim, u Harkovu su tako, na primer, razotkriveni francuski plaćenici, nakon čega je Ministarstvo odbrane te zemlje samo poručilo da je Francuska demokratska zemlja, koja ne može braniti svojim građanima šta da rade.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.