Obračun u ukrajinskom parlamentu

Izvor: Blic, 24.Maj.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun u ukrajinskom parlamentu

KIJEV - Na sednici ukrajinskog parlamenta održanoj u sredu strasti su se uzburkale nakon što je Oleg Ljaško, zamenik potpredsednika parlamenta Adama Martinjuka zatražio reč.

Pošto ga je Martinjuk, koji je predsedavao sednici, odbio, Ljaško ga je nazvao licemerom. Na to je predsedavajući skočio kao oparen, ščepao kolegu za gušu i zabio mu dva prsta u slepoočnicu, da bi ga najzad savladao i bacio iza drvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << govorničkog pulta. Ljaško je, međutim, odmah ustao i dvojica političara su počeli da se rvu. Nekoliko poslanika koji su prisustvovali sednici potrčali su da ih smire, posle čega se Ljaško ljutito udaljio.

Tu, međutim, nije bio kraj. Posle kratkog vremena Ljaško se vratio da održi govor, upućujući gnevne reči predsedavajućem koji se suzdržavao da ne pukne od smeha.

Video-snimak je postao senzacija na internetu i videle su ga hiljade ljudi.

"Ja sam Ukrajinac, ali nije moj problem što sam rođen u zemlji koja ima ovakvu vladu”, napisao je jedan građanin.

Povezane vesti: Tuča u parlamentu u Kijevu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.