Obračun na samitu: Snimljena tuča ruskih i ukrajinskih poslanika VIDEO

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 22:03

Obračun na samitu: Snimljena tuča ruskih i ukrajinskih poslanika VIDEO

Članovi parlamentarnih delegacija Rusije i Ukrajine žestoko su se obračunali na samitu u Ankari.

Poslanici ukrajinske Rade na samitu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PABSEC) pokušali su da prekinu govor poslanice Dume iz stranke Jedinstvena Rusija Ole Timofejeve.

Na snimku se vidi da su ukrajinski poslanici pokušali da razviju zastave iza njenih leđa, ali su članovi ruske delegacije momentalno ustali kako bi ih sprečili u namerama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Umešao se predsednik turskog parlamenta Mustafa Sentop koji je proglasio pauzu i zatražio da se ukrajinska delegacija, koja je prekršila pravila, izvede iz dvorane.

"Može da govori onaj ko je dobio reč. Neću dopustiti da bilo ko narušava mir i red. Ako neko ima takve namere neka napusti salu", rekao je Sentop i naglasio da neće dozvoliti da se parlamentarni događaj pretvori u uličnu akciju.

Na drugom snimku se vidi ukrajinski poslanik Oleksandr Marikovski koji je raširio zastavu svoje zemlje iza Timofejeve dok je davala izjavu za medije. Odmah je prišao jedan stariji ruski poslanik koji mu je oteo zastavu iz ruke što je bio okidač za novi sukob Rusa i Ukrajinaca.

61. Generalna skupština PABSEC-a održava se u Ankari od 4. do 5. maja.

Na dnevnom redu je pitanje potvrđivanja mandata članova nacionalnog izaslanstva Ruske Federacije formiranog nakon parlamentarnih izbora u toj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.