Oboren ukrajinski avion

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren ukrajinski avion

Na istoku Ukrajine je danas iznad teritorije koju kontrolišu proruske snage oboren avion ukrajinske vojske, dok je bio u niskom letu nad tim područjem, objavila je agencija Frans Pres, čiji je novinar svedočio tom događaju.

Avion je nakon eksplozije pao u obližnje polje, a pilot se katapultirao i sleteo padobranom oko 40 kilometara istočno od Donjecka.

Ukrajinska vlada saopštila je ranije tokom današnjeg dana da suspenduje prekid vatre na mestu pada putničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << aviona "Boing-777" malezijske aviokompanije u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, nakon što je obustavljen rad međunarodnog tima eksperata.

Ukrajinska agencija UNIAN navodi da će se borbena dejstva na mestu nesreće obnoviti pošto je potraga za preostalim posmrtnim ostacima i ličnim stvarima poginulih putnika i članova posade obustavljena.

U granatiranju opkoljenog Donjecka su tokom noći poginula tri, a ranjeno je pet civila, saopštile su vlasti tog grada u istočnoj Ukrajini. Prethodno je jedna osoba poginula, a dve su povređene kada je granata pogodila bolnicu u Donjecku.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prorusi oborili još jedan avion ukrajinske vojske

Izvor: Blic, 08.Avg.2014, 09:29

Na istoku Ukrajine je iznad teritorije koju kontrolišu proruske snage oboren avion ukrajinske vojske, dok je bio u niskom letu nad tim područjem, objavila je agencija Frans Pres, čiji je novinar svedočio tom događaju...Avion je nakon eksplozije pao u obližnje polje, a pilot se katapultirao i sleteo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.