Obnova Luganska uz zvuke detonacija

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova Luganska uz zvuke detonacija

LUGANSK - Prekid vatre koji je potpisan između proruskih separatista i vojske u Ukrajini nije prekršen u centru Luganska, ali se u okolnim mjestima čuju zvuci oružja, navodi Gradsko vijeće Lugansk, koje su formirale ruske snage, prenosi AA.

Kako navode, nakon jučerašnjeg potpisivanja dogovora o prekidu vatre, dugo se nisu čuli zvuci oružja ,ali da se to tokom noći promijenilo.

Počeli su radovi na saniranju šteta na infrastrukturi, koje su pričinjene tokom višemjesečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sukoba, navodi Gradsko vijeće.

Lokalni izvori navode da se na području okolnih mjesta u Luganjsku čuju detonacije topovskih projektila.

Nakon dogovora o prekidu vatre i povlačenja vojske iz okoline Luganska vidljivi su tragovi borbe.

Ukrajinska vojska je u sukobima posljednjih dana izgubila veliki broj tenkova i oklopnih vozila, a proruski separatisti su zaplijenili i velike količine oružja i municije.

U Lugansku i okolini se vide pogođena, zapaljena vozila i tenkovi. Proruski separatisti su nekoliko dana prije potpisivanja dogovora o prekidu vatre preuzeli kontrolu nad aerodromima Zelenaja Rosa i Krasnji Jar kao i naseljima Lutuhino i Rodakove.

Podsjetimo, jučerašnjem sastanku u Minsku prisustvovali su bivši predsjednik Ukrajine Leonid Kučma, ambasador Rusije u Minsku Mihail Zurabov i predstavnici OSCE-a, te lideri samoproglašenih narodnih republika na istoku Ukrajine Donjecka i Luganska Andrej Purgin i Aleksej Karjakin.

Na sastanku je potpisan 14-člani protokol o proglašenju primirja, koji se također, odnosi na razmjenu talaca i druga pitanja.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.