OŠTRE OPTUŽBE Mej: Rusija kriva za podsticanje nasilja u istočnoj Ukrajini, ugrožavanje nekoliko zemalja, nameštanje izbora...

Izvor: Blic, 14.Nov.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTRE OPTUŽBE Mej: Rusija kriva za podsticanje nasilja u istočnoj Ukrajini, ugrožavanje nekoliko zemalja, nameštanje izbora...

Britanski premijer Tereza Mej optužila je Rusiju za vojnu agresiju i mešanje u izbore i izjavila da će Vlada Velike Britanije ostati posvećena zaštiti Evrope nakon "Bregzita", preneli su britanski mediji.

Ona je tokom govora u zgradi Gildhol u Londonu rekla da će Britanija nastaviti da pruža podršku zemljama koje su žrtve agresije.

- Velika Britanija će ostati bezuslovno posvećena evropskoj bezbednosti - rekla je Mejova.

Ona je optužila Rusiju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podsticanje nasilja u istočnoj Ukrajini, za ugrožavanje vazdušnog prostora nekoliko evropskih zemalja i za sprovođenje kampanja sajber-napada.

Britanski premijer je Rusiju optužila i za mešanje u izbore i "hakovanje" sistema danskog Ministarstva odbrane, nemačkog parlamenta i državnih medija, podmetanjem lažnih vesti i "obrađenih" fotogafija, u nameri da ugrozi zapadne institucije.

- Preduzećemo neophodne mere kako bismo se suočili sa postupcima Rusije - rekla je Mejova.

Britanski premijer je dodala da se nada da će "Rusija jednog dana odabrati drugačiji put, jer Moskva to može", ali da će do tada zajednički raditi sa Evropom kako bi se zaštitio zajednički interes i međunarodni red, koji od njih zavisi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stardžen: Izmeniti predlog zakona o Bregzitu

Izvor: Blic, 14.Nov.2017

Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen je izjavila da Vlada Velike Britanije mora da izmeni predlog zakona o "Bregzitu" prije nego što ga Škotska i Vels podrže, preneli su britanski mediji...Ona je nakon razgovora sa britanskim premijerom Terezom Mej u Londonu rekla novinarima da se nada da se može...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.