ORGANIZATORI POBUNE IZDALI SU ZEMLJU Putin se obratio naciji i Vagnerovcima ponudio tri mogućnosti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 21:46

"ORGANIZATORI POBUNE IZDALI SU ZEMLJU" Putin se obratio naciji i Vagnerovcima ponudio tri mogućnosti (VIDEO)

Ruski predsednik je istakao i da su organizatori pobune želeli da se vojnici međusobno ubijaju, a da je i Kijev hteo isti ishod.

Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, obratio se večeras građanima.

Putin se zahvalio građanima Rusije i vojnicima za podršku, i rekao je da je situacija pokazala da su sve ucene i neredi osuđeni na neuspeh.

- Javnost, stranke, verske organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << celo društvo zauzeli su čvrst stav u podršci ustavnom poretku. Organizatori pobune, koji su izdali zemlju, izdali su one koji su bili sa njima. Velika većina boraca grupe "Vagner" su patriote koje su iskoristili - rekao je Putin.

- Hrabrost i samopožrtvovanje palih junaka pilota spasili su nas od strašnih posledica. Želim da se zahvalim svim vojnicima. Ogromna većina Vagnerovih boraca su patriote domovine, koji su iskorišćeni. Po mojim direktnim uputstvima donete su odluke da se izbegne krvoproliće - rekao je predsednik.

On je rekao da svi pripadnici Vagnera koji hoće da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane to mogu da urade, a oni koji ne žele mogu da odu kući ili u Belorusiju.

- Želim i da se zahvalim predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku, koji je doprineo da se reši ova situacija - zaključio je Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.