ONI MORAJU DA PLATE Nemačka ministarka potkačila Rusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 21:51

"ONI MORAJU DA PLATE" Nemačka ministarka potkačila Rusiju

Šulce je učestvovala na konferenciji o oporavljanju Ukrajine u Londonu.

Nemačka ministarka ekonomske saradnje i razvoja Svenja Šulce rekla je u intervjuu za nemačku novinsku agenciji DV da bi Rusija jednog dana trebalo da plati obnovu ratom razorene Ukrajine.

- Oni moraju da plate za ono što su uništili. To je međunarodno pravo. Da, moraju da plate - to je očigledno - rekla je ona. Uništili su svu infrastrukturu, uništili su kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to moraju da plate - dodala je ona.

Šulce je učestvovala na konferenciji o oporavljanju Ukrajine u Londonu, međunarodnom skupu delegata iz više od 60 zemalja sa ciljem finansiranja obnove Ukrajine.

Do kraja konferencije u četvrtak, strani donatori su obećali oko 60 milijardi evra nove finansijske podrške, rekli su britanski zvaničnici.

Svetska banka je u martu procenila cenu rekonstrukcije na 411 milijardi dolara, nešto više od godinu dana nakon što je Rusija izvršila napad na Ukrajinu, piše Advance.hr.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.