OK Ukrajine pozvao na mir  oglasio se i MOK

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 23:56

OK Ukrajine pozvao na mir " oglasio se i MOK

Olimpijski komitet Ukrajine pozvao je danas na mir u domovini, povodom političke krize sa Rusijom.

"Olimpijski komitet Ukrajine jednoglasno poziva na mir, zajedno sa našom domovinom. Udaljeni hiljadama kilometara od otadžbine, psihički smo sa svojim porodicama i prijateljima", naveo je Olimpijski komitet Ukrajine na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežama.

U saopštenju ukrajinski komitet nije pomenuo Rusiju niti trenutnu situaciju.

Rusija je rasporedila svoje vojnike duž ukrajinske granice i spekuliše se da bi mogla da napadne Ukrajinu.

Poziv na mir prvo je u petak uputio ukrajinski takmičar u skeletonu Vladislav Heraskevič, koji je posle svog nastupa istakao poruku: "Bez rata u Ukrajini". Osim njega, nijedan ukrajinski reprezentativac u Pekingu nije se oglasio povodom političke krize.

Međunarodni olimpijski komitet neće kazniti Heraskeviča, pošto je procenjeno da je ta poruka "opšti poziv na mir", ali to ne znači da MOK želi da se priključe i ostali sportisti.

"Svi mi želimo mir. I sami sportisti su se složili da teren i pobednički podijum nisu mesto za bilo kakve izjave pošto moramo da ostanemo politički neutralni. Poruka je shvaćena. To se nije ponovilo na takmičenju i mislim da možemo da idemo dalje", rekao je portparol MOK Mark Adams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.