OEBS završava povlačenje svojih posmatrača iz Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022, 11:00

OEBS završava povlačenje svojih posmatrača iz Ukrajine

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) privodi kraju povlačenje svojih posmatrača iz Ukrajine.

Kako je saopštio OEBS poslednja grupa, šef specijalne misije i rukovodeći tim, sada napuštaju Ukrajinu.

OEBS je zbog oružanih sukoba odlučio da povuče svoje posmatrače iz Ukrajine. Početkom prošle nedelje više posmatrača se našlo zatečeno u Harkivu i Hersonu koji su bili pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opsadom.

U saopštenju se navodi da je kancelarija misije u Mariupolu bila pod paljbom i da je oštećena. Prema prvim izveštajima oštećena je zgrada, uništena oprema za komunikaciju i zapaljeno dva vozila misije.

OEBS je krajem februara odlučio da privremeno okonča svoju misiju i povuče svoje posmatrače iz Ukrajine. Specijalna posmatračka misija OEBS imala je kao zadatak da na istoku Ukrajine nadzire liniu razdvajanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.