Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Intenzivirane borbe na istoku Ukrajine

Borbe u istočnoj Ukrajini intenzivirale su se posle više od mesec dana relativnog zatišja, saopštili su posmatrači OEBS.

U vojnom konfliktu između proruskih pobunjenika i snaga ukrajinske vlade poginulo je od marta prošle godine kada je počeo više od 6.000 ljudi, ali su se borbe u velikoj meri stišale od kako je sredinom februara postignuto primirje i povučen deo teškog naoružanja sa linije fronta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Posmatrači OEBS saopštili su da su čuli intenzivnu minobacačku paljbu izvan sela Širokin, koja je trajala oko tri sata, kao i pucnje iz automatskog naoružanja.

Minobacačka vatra mogla se čuti i noćas i jutros u centralnom delu regiona Donjeck.

Borbe su primećene i na uništenom aerodromu u Donjecku, gde novinarima od juče nije dozvoljen pristup, iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS: Intenzivirane borbe na istoku Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2015

Borbe u istočnoj Ukrajini intenzivirale su se posle više od mesec dana relativnog zatišja, saopštili su posmatrači OEBS...U vojnom konfliktu između proruskih pobunjenika i snaga ukrajinske vlade poginulo je od marta prošle godine kada je počeo više od6.000 ljudi, ali su se borbe u velikoj meri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

OEBS: Intenzivirane borbe na istoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2015

13.04.2015. -..Borbe u istočnoj Ukrajini intenzivirale su se posle više od mesec dana relativnog zatišja, saopštili su posmatrači OEBS...U vojnom konfliktu između ustanika i snaga ukrajinske vlade od kada je sukob počeo marta prošle godine, poginulo je više od 6.000 ljudi, ali su se borbe u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.