ODBOJKAŠI SRBIJE TEŠKOM MUKOM DO POBEDE

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBOJKAŠI SRBIJE TEŠKOM MUKOM DO POBEDE

VARŽIM - Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u subotu u Varžimu selekciju Portugalije rezultatom 3:2 (25:21, 19:25, 29:31, 25:17, 15:11) u prvoj utakmici petog vikenda C grupe Svetske lige.

Meč je odigran u Gradskoj dvorani pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Al-Kelaifi (Saudijska Arabija) i Kondakov (Ukrajina).

Isti rivali sastaće se sutra od 17 časova, takođe, u Varžimu.

Portugalija: Tešeira, Silva 1, Malveiro 10, Violas 5, Fidalgo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Žoze 13, Valdir 4, Flavio 10, Ruka 1, Gašpar 21, Andre 11, Simoeš.

Srbija: N. Kovačević 18, Janić, Vlado Petković 1, Terzić, Stanković 15, Nikić 18, Rašić, Dokić 3, Starović 16, Veljko Petković, Podraščanin 16, Rosić.

Odbojkaši Srbije osvojili su dva boda u Portugaliji i ostali u konkurenciji za plasman na

završni turnir Svetske lige, koji će od 6. do 10. jula biiti održan u poljskom Gdanjsku.

Uspeo je naš nacionalni tim da ostvari pobedu, koja je mogla da bude ubedljivija da

nisu izbaranici selektora Igora Kolakovića nastavili sa promenljivim igrama.

U srpskom timu u igru nije ulazio nedovljno oporavljeni kapiten Bojan Janić.

Portugalci su vrlo koncentrisano i motivisano počeli susret, što im je omogućilo da na prvi tehnički tajm-aut odu u dobrom raspoloženju (8:5). Pauza je koristila

našim odbojkašima, koji su zaigrali mnogo bolje u nastavku seta.

"Proradio" je blok naših, igra u polju je bila na zavidnom nivou, a mlađi od braće

Petković je počeo da razigrava saigrače, posebno raspoloženog korektora Sašu Starovića, koji je znao da iskoristi visoke lopte našeg tehničara. Odbojkaši Srbije su

uspeli da preokrenu rezultat (14:10) i do kraja seta zadrže prednost.

Drugi set protekao je u potpunoj dominaciji domaćih igrača. Jakim servisima poremetili su prijem protivnika, što je automatski usporilo napad i unelo nervozu u igru naše selekcije.

Nekoliko vezanih grešaka naših igrača poput "pecanja" Marka Podraščanina, "kuvanja" u aut Petkovića, kao i dobar blok Portugalaca, omogućio je izabranicima Kubanca Huana Dijasa da dođu do izjednačenja.

Treći set najbolje karakteriše igru naših odbojkaša u ovogodišnjoj Svetskoj ligi.

Iako su imali odličnu prilku, srpski odbojkaši nisu uspeli da privedu set kraju na način na koji su želeli. Ni ovoga puta nije moglo da prođe bez poznatih oscilacija u igri.

Srbi su počeli dobro i u nekoliko navrata imali solidnu prednost (8:4, 12:9), ali su se domaćini vraćali u igru. "Uspavao" se do tog trenutka solidni Starović (10 poena), pa je

Kolaković odlučio da u igru uvede nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Tomislava Dokića, ali ta izmena nije urodila plodom.

Portugalci su "gađali" nesigurnog Miloš Nikića na prijemu i neverovatno je kako su uspeli da stignu do neizvesne završnice u kojoj naši odbojkaši nisu iskoristili dve set lopte.

Srbi su dobro reagovali na izgubljeni set i dominatnom igrom uveli utakmicu u taj-brejk.

Znali su srpski odbojkaši da svaka prednost u odlučujućem setu može da bude

presudna, pa su od starta krenuli odlučno.

Gosti su stekli veliku prednost (10:5, 13:8), koju uprkos velikim padovima i usponima

u igri, ovoga puta nisu ispuštali do kraja meča, pa su sasvim zasluženo trijumfovali.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.