Nuklearna elektrana Zaporožje isključena sa ukrajinske električne mreže, utvrđuje se uzrok

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 09:37

Nuklearna elektrana Zaporožje isključena sa ukrajinske električne mreže, utvrđuje se uzrok

Nuklearna elektrana Zaporožje, koju je zauzela ruska vojska na jugu Ukrajine, ponovo je isključena sa ukrajinske električne mreže, saopštila je danas ruska okupaciona administracija. "Zbog prekida visokonaponskog voda centrala je izgubila eksterno snabdevanje električnom energijom", navela je na Telegramu ruska administracija.Utvrđuju se uzroci prekida na dalekovodu.U postrojenju su aktivirani dizel generatori da bi se osigurao rad.Problem u napajanju električnom energijom u nuklearnoj elektrani potencijalno je opasan incident i dešavao se više puta zbog bombardovanja oko elektrane.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

IAEA: Stanje u elektrani u Zaporožju "izuzetno ranjivo"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2023

Generalni direktor Međunarodne agencije za nuklearnu bezbednost (IAEA) Rafael Grosi izjavio je da je nuklearna elektrana Zaporožje danas ostala bez eksternog napajanja električnom energijom, zbog čega je stanje nuklearne bezbednosti u tom objektu izuzetno ranjivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.